Andrea

andrea

Plakát

andrealogo n

Skype

Hívj skype-on!

Facebook

facebook

BABAMASSZÁZS - CSECSEMŐ MASSZÁZS

Szeretetteljes érintésre minden embernek szüksége van. Az élet első hónapjaiban a csecsemők számára különösen fontos a testi érintés. Jó hatással van a személyiségük fejlődésére és a szeretet jeleként élik meg.

 

Az a gyermek, akit ebben az időszakban gyakran érintenek vagy simogatnak meg, később jobb kommunikatív és kapcsolatteremtő kézséggel fog rendelkezni. Számos tanulmény bizonyítja, mekkora jelentőséggel bír ez a kezdeti kontaktus az ember személyiségének kialakulásában.

 

Babamasszázs - Csecsemő masszázs

Vizsgálatok bizonyítják, hogy a rendszeresen maszírozott csecsemők ritkábban sírnak, mint többi kortársuk. Nyitottabbak és barátságosabbak. A rendszeres masszírozás kedvezően hat a gyermek mozgásszervi fejlődésére is.

A masszázs olyan kommunikáció, amely szavak nélkül is képes érzelmeket, nyugalmat, szeretetet közvetíteni, és egyes társadal makban a csecsemőgondozás hagyományának részét képezi.

Az érintés egész életünk során rendkívüli fontossággal bír, végigkíséri emberi kapcsolatainkat.

A szeretetteljes masszázs az egyik legnagyobb ajándék, amelyben a szülőnek és gyermekének része lehet.

A babamasszázs sokkal többet jelent a kicsinek a puszta testi örömnél vagy a fizikailag érzékelhető pozitív hatásoknál. Segít megőrizni egészségét, testi-lelki jólétét. A szülőnek pedig erősíti az önbizalmát, az anyai érzéseit. Az apák pedig lehetőséget kapnak arra, hogy babájukat masszírozva közelebb kerüljenek gyermekük szívéhez, ezzel elmélyíthessék a köztük kialakuló kötődést.

- A babamasszázs a fizikálisan kifejtett előnyein keresztül stimulálja a bőrt, a légző keringési rendszert, a nyirokkeringési rendszert, javítja a vérkeringést, az emésztést, segíti az immunrendszer működését, az érzék-szervek és az izomrendszer fejlődését.

- Segít a stressz-oldásban, ellazulásban, a feszültségek levezetésében, a fájdalmas emlékek enyhítésében.

- A masszírozott babák a betegségekkel szemben ellenállóbbak, kiegyensúlyozot-tabbak, nyugodtabbak, éber állapotban aktívabb a figyelmük és érdeklődőbbek. Kevesebbet sírnak, könnyebben alszanak el és alvásuk minősége is javul. A súlygyarapodásuk és fejlődésük kiegyensúlyozottabb.

- A bőr- és szemkontaktuson, az érintésen, a baba jelzéseinek megértésén, a kölcsönös tiszteleten és a boldogság érzésén keresztül a baba és gondozottja közti kötődés elmélyül.

- A masszázs oxitocin termelő hatása által az anya tovább és könyebben képes anyatejjel táplálni gyermekét. A csecsemőmasszázsnak negatív hatása nincs, a szeretetteli masszázs olyan természetes, mint az anyatejes táplálás, vagy a természet-ben a levegő és a víz.

A kötödés

A pszichológusok szerint a kötődés a fogamzástól induló,az egész személyiséget érintő és az egész életre kiható,

meghatározó kapcsolat két ember között.A kiegyensúlyozott anya-gyermek, szülő- gyermek viszony érzel mi, kötődési biztonságot ad, s feltétele a későbbi társkapcsolatok megfelelő alakulásának.

A gyermekekkel való szeretetteljes foglalkozás, mint a babamasszázs olyan bensőséges légkört teremt a családban, amelyben családtagok a hétköznapi gondoktól feloldódva, a stressztől megszabadulva tapasztalhatják meg az együvé tartozás érzését, a kötődés elmélyülését. A babamasszázs támogatja mindkét szülő önértékelésének javulását is.

A szülő megtanulja megérteni gyermeke jelzéseit, képes lesz a baba igényeire megfelelően reagálni.

Mindkettőjük örömére önfeledt, boldog perceket tölthetnek együtt, és a szülő a masszírozással saját maga enyhítheti a kicsi hasfájását, fogzási fájdalmát, megnyugtat-hatja Őt. Láthatja babája elégedettségét, hallhatja boldog gőgicsélését.

Nagy segítséget jelenthet ez a fiatal vagy bizonytalan, esetleg szorongó szülőknek, magabiztosabbá téve őket szülői szerepükben.

Örökbefogadás esetén a masszázs segít, hogy a gyermek és örökbefogadó szülei érzelmileg egyre közelebb kerüljenek egymáshoz, hiszen a kötődés bármely életkorban kialakítható!

Koraszülött, esetleg sérült vagy fokozott igényű kisbaba esetén is segítséget nyújt abban, hogy hamarabb létrejöjjön az egyensúly a kisbabában és az elfogadás a szülő és babája között.

A csecsemőmasszázs gyakorlása során bensőséges és meghitt hangulatban tanuljuk meg a masszázsfogásokon túl egymás elfogadását, tiszteletét, az együttérzést, a bizalmat, és azokat az értékeket, melyet a gyermek későbbi, felnőtt életébe is magával visz.

masszázs, amit ideális esetben a szülő végez, segít a gyermeknek abban, hogy megszabadulhasson azoktól a félelmeitől, melyek betegségét súlyosbítják vagy gyógyulását gátolhatják.

A babamasszázst a köldökcsonk tökéletes gyógyulása utántól a baba 1 éves koráig javaslom.

Maszírozásra a két etetés közti időszak a legalakalmasabb, mivel így a baba hasa már nincs túlságosan tele, de még éhes sem lehet.

A babamasszázst én tanítom meg az anyukáknak , megmutatom a masszázs fogásait, lépeseit, mit, hogy kell majd otthon csinálnia, beszélgetünk a masszázs lényegéről, hatásairól.

Ha lehet, a masszázst rendszeresen, a baba igényeinek megfelelően végezzük, akár naponta. Olyan időpontot válasszunk, amikor a baba nem éhes, nem fáradt, élénk "befogadó" hangulatban van. Ilyen alkalom adódhat a nap bármely szakában, de a szülő visszajelzései alapján talán a fürdés elötti maszírozásnak van a legnagyobb sikere. Azonban nem csak a csecsemő hangulata határozza meg az időpont kiválasztását, hanem a masszázst végző szülőé is. Ideges, feszült állapotban jobb ha nem kezdünk hozzá, hiszen ilyenkor a feszültséget közvetítenénk gyermekünk felé. Halk zene mellet próbáljunk ellazulni, nyugodt környezetet biztosítani, így csodálatos meghitt pillanatokkal lehetünk gazdagabbak.

A helyes masszázstechnika elsajátítására 2 alkalom szükséges. Nem én maszírozok, hanem a szülő.( akár az apa.)

Fontos a helyes mozdulatok elsajátítása, és napok elteltével gyermekünkkel együtt fogjuk megtanulni ezt az új, kellemes érzést.

Érdeklődés, időpontegyeztetés:  30/ 467-0747

E - mail :Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

https://www.facebook.com/andreamasszazskaposvar/

Rédli Andrea

okleveles kismama -, kisbaba-, és kisgyermek masszőr

741

KÍVÁNOM, HOGY BOLDOG LÉGY !!!