Andrea

andrea

Plakát

andrealogo n

Skype

Hívj skype-on!

Facebook

facebook

INFRASZAUNA

DELUX GLASS TURMALIN GÖTEBORG típusú infraszauna :

- Turmalin sugárzókkal

- ionizátoros levegősterilizátorral, ( kristálytisztává varázsolja a levegőt ) 

- többszínű, LED-es fényterápával 

- aromaterápia illóolaj párologtatóval

Az infraszauna használatának előnyei a hagyományos szaunával szemben 

Kedvező hőmérséklet: az infravörös hőkabin használata sokkal kellemesebb érzés, mert alacsonyabb, 40-60 C hőmérsékleten fejti ki hatását. A bőr és a bőr alatti kötőszövetek nincsenek túlzottan magas hőhatásnak kitéve, mivel a sugarak mélyen behatolnak a bőr alá, a test szöveteibe, így a normál testhőmérséklethez sokkal közelebb álló hő belülről kifelé gyakorol hatást.

Jobb méregtelenítő hatás: Az izzadás mennyisége kb. háromszor annyi, mint a hagyományos szaunában, melyet a test mélyen fekvő szöveteiből old ki, ezáltal méregtelenítő hatása 20-60-szoros.

infraszauna.jpg

Nagyobb hatékonyság testformálás, fogyókúra esetén: az infraszaunával 2,5-szer rövidebb idő alatt érhetünk el azonos kalória-felhasználást. A készülék 30 perces használatával kb. 900 kilokalória veszteséget lehet elérni, ez kb. 15 km-es futásnak felel meg. A kúraszerű vagy tartós használat a zsírcsoportokat fellazítja, az izomzatot átrendezi, az alakot ideálisan átformálja.

Lehet, hogy nem is gondolta, hogy az allergiát meg lehet előzni és kezelni is lehet rendszeres infraszauna használattal?

Allergiás? A családjában van allergiás személy? Nem szeretne allergiás lenni? Ha ezek közül bármelyik kérdésre igen a válasza, akkor jó helyen van!

Az emberi szervezet komplex organizmus. Minden betegség és tünet összefüggésbe van testünk teljes működésével. Az allergia esetében sincs ez másként. Sok ezer tapasztalat erősíti az infraszauna jótékony hatását az allergia megelőzéssel és a légutakban (szénanátha) vagy bőrön (ekcéma, csalánkiütés) jelentkező tünetekkel kapcsolatban. Ennyien nem tévedhetnek!

Allergia kezelése

Dr. Kecskés Gabriella természetgyógyász és kollégái szerint az allergia oka nem a természetben keresendő, hiszen a tavaszi virágzás, a kutyaszőr vagy a parlagfű eddig is megvoltak. A XXI. századi (mesterséges) környezeti hatásokra reagálhat sokunk szervezete allergiával. Ezeket tetézhetik egyes immungyengítő tényezők szennyezett levegő, a vegyszerezett élelmiszerek, az amalgántömés, a sugárterhelés és a stressz révén. Amerikai tudósok is, mint Dr. D. Jean Gibson vagy Dr. Sherry Roger a méregtelenítést alapvető folyamatnak tartják, melyben segítenünk kell szervezetünket.

Mivel az allergia az immunrendszerünk allergénekre adott fokozott reakciója, ezért segítenünk kell helyes működését, melynek egyik eszköze lehet az infraszauna.

Tudta? Az allergia kezelése sok esetben olcsóbb egy egyszeri infraszauna beruházással, mint gyógyszeres kezeléssel. 

Szépségápolás: a bőr vérellátását javítja, a bőrt megszabadítja a szennyeződésektől és az elhalt hámsejtektől. A pórustisztító és sejtregeneráló hatás következtében a bőr 5-10 évet fiatalodik.   

Alakformálás: láthatóan javul a cellulitisz állapota, laposodik a has, karcsúbb lesz a derék és a csípő. Ideális módszer minden nő számára! Diéta egyidejű alkalmazásával a hatás fokozható. Allergia: az allergiás tüneteket jelentősen enyhíti (pl. szénanátha, pollenek, por, vegyszerek által kiváltott), könnyebb lesz a légzés. Reuma: esetenként a makacs reumatikus fájdalmak csökkenése. Közérzet: javul a szervezet vérkeringése, az izmok ellazulnak, a méreganyagok eltávoznak. Bőr: a bőr rugalmasabbá, feszesebbé válik, tónusa javul.

Fontos! Javasolt, hogy az infraszauna használata előtt kb. 1,5 órával mindenképpen egyenek, és fogyasszanak el 0,5 liter vizet. Ellenkező esetben a kezelés alatt szédülés, hányinger, ájulás léphet fel. 

Turmalin, az éltető kristály

Az infravörös sugárzás és negatív ionok természetes forrása  

A turmalin gyönyörű féldrágakő. Most, mint ásványi kőzet vált az egyetemi- és kutatóközpontok elemzéseinek középpontjává világszerte.

Az ok, hogy az infravörös turmalin az egyetlen ásványi kőzet, mely állandó elektromosságot mutat a Földön és egyúttal természetes (nem mesterségesen előállított) forrása a negatív ionoknak és infravörös hullámoknak.

kristaly_turmalin.jpg

A negatív ionok szagtalanok, iztelenek és láthatatlan molekulákból állnak, melyeket láthatatlan környezetben lélegzünk be a hegyekben, vízeséseknél, és a vízparton. A friss vidéki levegőn általában 4000 negatív ion található köbcentiméterenként, ami nagyjából egy kockacukor mérete. A vízesésekhez közeli helyeken, vagy nagy esőzés után a mennyisége közel 10000 negatív ionra növekszik. A nagyobb városokban csúcsforgalmi időszakban a negatív ionok száma 100 alá csökken, ez a tényező stresszt, érzékenységet, és számos más fizikai, orvosi problémát okoz. Otthonunkban előállíthatunk természetes módon negatív ionokat pl.: turmalin kristály, sókristály segítségével, valamint mesterséges módon levegő ionizátorral. 

Köztudott, hogy elősegíti a vérkeringést, növeli a stressztűrő képességet, javítja a szellemi éberséget és erősíti az immunrendszert. (Niwa Institute for Immunology, Japan. Int J. Biometeorol 1993 Sep; 37(3) 133-8).

1986 körül, egy japán kutatóállomáson a következő jelenséget tapasztalták: kisebb darabokra tört turmalin kristály mindkét végén észleltek pozitív és negatív elektromos töltést, mindaddig, amíg közel 1000 fokra nem hevítették.
Amikor a turmalin pozitív és negatív töltéseit összekötik, bizonyítottan 0,06mA erősségű elektromosság mérhető. 

Mint szűrő, képes a természetes vízből gyenge lúgos vizet készíteni, csökkenti a víz csomósodását (ez történik, ha a vizet tároljuk) és fertőtlenítő, szagtalanító hatású. Az ily módon kezelt víz hidratálja és feszesebbé teszi a bőrt.

Felgyorsítja az állati és növényi anyagcserét.

Turmalin azonnali és erőteljes hatással van a felületaktív anyagra (selymesebbé teszi a vizet) 101%-os növekedéssel. 
Negatív ionokkal növeli a víz összetételét és gerjeszti a víz lúgosodását. (24,140/cc) / FIR (96%)
- csökkenti a vízkoncentrációt
- ízfokozó
- hozzásegíti a lúgosodáshoz
- csökkenti a szagosodást
- növeli a  DO-t (Dissolved Oxygen=oldott oxigén)

Modern környezetünkben használt elektromos berendezések, így a klima rendszerek, mobiltelefonok, tv, rádió, számítógép, kompakt fénycső, cigaretta füst nagymennyiségű pozitív iont bocsájtanak ki, amely a levegő útján befolyásolja fizikai és érzelmi állapotunkat. Ha a munkahelyen a negatív ion koncentrációja lecsökken, a dolgozók fejfájásra, szédülésre, hányingerre, ingerlékenységre panaszkodnak. Pozitiv ionok keletkeznek égéskor, elektromos eszközök, szintetikus anyagok és ruhanemük használatától is. Az emberek átlagosan idejük 80-90%-át töltik belső térben, ahol a levegő minősége rosszabb, mint a szabadban.

Az infravörös energia, melyet a turmalin kibocsát, rezonanciát okoz a testben, ugyanazon a frekvencián, mint a víz.  Mindezt az univerzumban eredendően elrendezett elektronok és molekulák mozgása okozza.

Amikor a molekulákat ugyanaz a rezgésfrekvenciájú elektromágneses sugárzás éri, mint az anyag maga, az elektromágneses energia összeadódik, így az anyag molekuláris rezgése növekszik. Ez történik, amikor az infravörös sugárzás ugyanolyan frekvenciájú anyagot ér, megvilágítja azt, majd az anyag kiszűri a sugarakat és felveszi a rezgést. Ezt a folyamatot rezonancia-felvétel általi hő generálásnak nevezik.  Más szavakkal az atomok és molekulák rezgése rezonancia-felvételt okoz.
 
Mikor melegünk van, ösztönösen árnyékot keresünk. Mikor fázunk, ösztönösen a nap melegítő sugaraira vágyunk. Ezeket a reakciókat sosem tanuljuk. Veleszületetten vágyunk a legmegfelelőbb hőmérsékletre. A megfelelő hőmérséklet megegyezik a megfelelő energiafrekvenciával vagy „hullámhosszal”. Ez a hullámhossz 8-14 mikron –pontosan annyi, mint az infravörös sugárzás.
 Testünk 75%-a víz, fehérje, zsír és egyéb összetevők- melyeknek megfelelően kell működniük, hogy életben maradjunk.
 
Mikor élő dolgokat infravörös sugarak érnek 8-14 mikron hullámhosszon, rezonancia-felvételt tapasztalnak. A molekulák rezgő mozgása élő szövetekben az energia növekedését okozza, mely közvetlenül aktiválja a sejteket és felgyorsítja az anyagcserét. 
Az infravörös fény 3 tulajdonsága: sugárzás, behatolás, és rezonancia-felvétel. Az infravörös fény három tulajdonsága és az élő szervezetek közötti kapcsolat:
 
Sugárzás: ez azt jelenti, hogy közvetlenül eléri az emberi szervezetet, csakúgy, mint a fény. Például a napfény is sugárzás által jut el a Földre.
A bőr alatti rétegekbe is képes behatolni, mely belső hőt termel, így aktiválja a molekulákat a biológiai szövetekben. Az egyszer megvilágított test alkotói- víz, fehérje, zsír, enzimek- belső rezgésbe kezdenek. A molekulák belseje- az atomok és atomi szerkezetek is részesülnek rezonancia-felvételben.  

Összegzésképpen, a turmalin és az infravörös sugárzás a legegészségesebb és legnyereségesebb, segít energetizálni a fizikai és szellemi állapotot.

Az infraszauna javasolt alkalmazása

Ajánlott kezelések száma: 10 - 20 alkalom, legalább heti rendszerességgel.  

Fogyókúra, narancsbőr esetén legalább hetente két kezelés ajánlott, de a legjobb eredmény elérése érdekében érdemes akár minden nap ismételni. Allergiás tünetek csökkentése érdekében 3 - 4 naponta javasolt a kezeléseket megismételni. Reuma, ízületi panaszok enyhítésére heti 1 - 2 alkalom javasolt, de a kúra megkezdése előtt kérjük, mindenképpen konzultáljon kezelőorvosával. Közérzet javítása céljából elegendő heti 1 - 2 kezelés.

Az infraszaunát, az úgy nevezett száraz szaunát az orvosok az alábbi esetekben ajánlják  

Izomfájdalom, rheuma, cukorbetegség, akné, pikkelysömör, gyomor-, bélrendszeri zavarok. A vérkeringés serkentésével megelőzhető a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulása. Fokozza az ellenálló képességet, méregtelenít, bársonyossá teszi a bőrt, csökkenti a cellulitiszt. Rendszeres használata testsúlycsökkenést eredményez, mivel 30 perces használata kb. 800 kalória veszteséget jelent. 

Az infra szauna jótékony hatása: Az infravörös hullámok felelősek a Nap hőjének a Földre való szállításáért. A kabinban a mesterségesen generált sugarak fajtája és jellemzői ugyanazok, mint a Napból jövő sugárzásnak. Elmondhatjuk, hogy az összes távolból érkező hőt IV sugárzás közvetíti felénk, beleértve a fűtő testek, égők és az emberi testek melegét is.

 Az infraszaunákról általában  

Mi történik az infraszaunában? Az IV sugarakat elektromos fűtőszálak generálják, optimálisan irányulnak a kabinban jelen lévő személy felé. Az infraszaunák dupla falának köszönhetően lehetséges a hőmérséklet növelése 40 Celsius fokról 60-ra, így a hatás is megduplázódik. Bátran használhatják azon személyek is kik, bezártság érzettel küszködnek ill. nem bírják a meleget, mivel nyitott ajtóval is kifejti jótékony hatását és üvegbetétes az ajtaja. 

Az infravörös sugárzás jellemzői: Különböző testek különböző hullámhosszakat közvetítenek. Az emberi test például 300-5000 négyzetméterig terjedő hullámhossz-tartományban bocsát ki IV sugarakat. Kínai tudósok szerint a 780-2500 négyzetméteres tartományba eső IV-sugarak a leghatásosabbak gyógyászati szempontból. A mélyen fekvő szövetekben található nagy mennyiségű víz kiváló vezetőképességének köszönhetően, a kibocsátott IV sugarak képesek közvetlenül négy-hat millimétertől négy centiméter mélyen a testbe hatolni. A sugárzószálak által kibocsátott sugarak kilencvenöt százalékát képes elnyelni a test. Ez a mélyre ható sugárzás a melegítő hatást mélyen az izomszövetekben és a belső szervekben fejti ki. A test felgyorsult szívveréssel, a pulzusszám növekedésével reagál.
Ennek a reakciónak a szívre gyakorolt hatása megegyezik egy kondicionáló edzés hatásával. Bizonyított, hogy az infraszauna használata edzi a szívet, mivel a test csökkenteni akarja a hőmérsékletét, és ezért növeli a pulzusszámot, a test aktiválja hűtőrendszerét, így az izzadás beindul. Egy átlagos kondíciójú személy az infraszaunázás alkalmával körülbelül fél liter izzadságot termel, ami háromszáz Kcal elégetésével keletkezik, így 600-800 Kcal-t is képes kiizzadni, egy harminc alkalomból álló kezelés során, minden negatív következmény nélkül. Az elvesztett folyadék víz fogyasztásával pótolható kalória bevitel nélkül! Ezzel a kalória égetéssel, stimulálhatjuk a szervezetet, jó közérzetet teremtve magunknak.
Az izzadság analizálása során számos savat, nátriumot, ammóniát, nehézfémet (ólom, kadmium, nikkel, réz, nátrium) elemet mutat. A zsírt, koleszterint az izzadás során oly módon csökkentjük, hogy a kezelés hatására azok feloldódnak. Tehát képesek vagyunk kiválasztani azt, amit sem a vese, sem a tüdők, nem képesek. Az egészségünk érdekében nagyon fontos, hogy ezek a nehézfémek rendszeresen kiürüljenek a szervezetünkből.

Hogyan használja az infrakabint? Előtte és utána fogyasszon sok ásványvizet. Az infraszauna használat előtti zuhanyzás fokozza az izzadást. Megfázás, influenza esetén hosszabbított kezelés ajánlott, mivel csökkenti a vírusszaporodást. Figyeljen a test egyensúlyára, az ásványok pótlására. Ha a harminc perces kezelést, a magasabb hőfokot megszokta, emelheti a kezelést negyven percre. Ez főleg a szövetek, sejtek szerkezete szempontjából kedvező (erősödnek). 

Mire kell vigyázni? Ennek az írásnak egyetlen bekezdése sem értelmezhető úgy, mint kezelési, gyógyászati módszer! Kérje ki orvosának véleményét! Bizonyos gyógyszerek és az infra energia együttes alkalmazása mellékhatásokat és egyéb reakciókat okozhat, ezt a saját érdekében ne feledje! Ha az infraszauna alkalmazása közben állapotának rosszabbodását tapasztalja, haladék nélkül függessze fel a kezelést és konzultáljon orvosával! Ne nézzen közvetlenül az infrasugárzó szálakba működés közben!

Mennyiben hasonlít a hagyományos szauna használatához? Az infrakabinban a hő húsz százaléka használódik arra, hogy felmelegítse a levegőt, nyolcvan százalék közvetlenül átalakul testhővé! Mélyebb és hatékonyabb melegítést garantál. Ez az alapvető különbség írható az infrakabin előnyeinek javára. Legalább kétszeres mennyiségű izzadság kiválasztását segíti elő a hagyományos szaunához képest, ötven Celsius fok körüli hőmérsékleten, így a szívet is kevésbé terheli. A belélegzett levegő sokkal kellemesebb, szabályozható, nyitott ajtóval is elérjük a hatást. A jó közérzet maximálisan biztosított! A kabin öt-tíz perc alatt felfűthető fel!  

Elért eredmények: Világszerte 35.000.000 embert kezelnek infravörös sugarakkal, kiváló eredményekkel alkalmazzák fizikoterápiás célokra! A szívizomzatot edzésben tartja, ajánlott mozgásképtelen vagy korlátozott egyéneknek! Az infraszauna központi szerepet játszhat a súlyellenörzésben és a szívizomzat erősítésében egyaránt!
A test infrasugárzás általi felmelegítése stimulálja és felgyorsítja a metabolikus folyamatot, korlátozza a pathogenikus baktériumok és vírusok növekedését. Az egészséges testrészek és szervek aktivitása, ellenálló képessége megnő! Mind belülről, mind kívülről a test megtisztul, megfiatalodik! 

Szépség: Tökéletes segédeszköz a természetes szépség megőrzéséhez. Gondoskodik a jó vérellátottságról, a sejtnövekedésről, és folyamatosan eltávolítja az elhalt hámsejteket. Hatásos az akne, (pattanásos bõrfelület; ekcéma; bõrgyulladás; psoriasis; pikkelysömör;) égések, egyéb bõrsérülések ellen! A különbözõ bõrsérülések gyógyulását gyorsítja, puhábbá, finomabbá teszi a bõrt, növeli a rugalmasságát, feszességét, így a cellulitisz nagy ellensége is, mivel a bõrfelszín alatt felhalmozott zsír, víz és méreganyagok alkotják a cellulitiszt, melyek az izzadás során feloszlanak, kifeszülnek!  

Sportolóknak: Bemelegítés az infrakabinban, utána jöhet a szabadtéri edzés! A maximális nyújtó hatáshoz negyven perc kezelés szükséges! Az izmok rugalmassága ötven százalékkal megno! Kedvezõ hatással van a fájó izomrendszerre, sciatica, menopauzás tünetek / változás kori tünetek 40-50 év közötti hölgyek / artritis, / ízületi gyulladás/ váll-fájdalom, álmatlanság, stressz, duzzanatok, izommerevedés, szövetbetegségek. 

Vérkeringés: Az ember sokkal jobban érzi magát, mivel javul a vérkeringés és a szaturáció (oxigénnel telítődés). 

Nagy segítség az infraszauna használata:

Izületi merevségeknél a sejtek és szövetek ellazulását eredményezi. Izommerevségek, görcsök oldásánál.
Fájdalomcsillapítás: a meleg az endorfin termelést csökkenti és befolyásolja a "gerinckaput", nyugtató hatás jön létre.
Vérkeringés: értágító hatás a meleg következtében, stimulálja a vérkeringést.
Betegségek, fertőzések: A tudósok az esetek kilencven százalékában jeleztek javulást: szövetsérülések, kötoszalag-fájdalmak, váll- és csípőizületek, menstruációs fájdalmak, fertőzések, ekcéma, poszt-operatív fertőzések, (műtétek utáni) tüdőgyulladás, epehólyag gyulladás stb. 
Égések: csökken a fájdalom, gyorsabb gyógyulás, kisebb sebhely.
Magas vérnyomás: jelentős csökkenés negyven-ötven Celsius fok használatánál.
Alacsony vérnyomás: szabályzó hatás. 
Rövid távú memória: jelentos javulás. 
Menopauzás panaszok: az ideges tünetek, a depresszió, (kóros szomorúság, érdektelenség, túl evés vagy nagy mértékű étvagytalanság) fej- és gyomorfájás csökkenése. 
Súlycsökkenés: energia felhasználás útján az izzadásnak és a közvetlen zsírégetésnek köszönhetően. 
Panaszok megszűnnek: krónikus gyulladás, fertőzés a középfülben, nyakfájdalom, orrvérzés, csalánkiütés, eltömődött pólusok, akne - 3-4 kezelés, tiszta pólusok, a bőrzsír feloldódik! A kellemetlen testszag megszűnik, a kémiai anyagok távozása következtében. Ekcéma, psoriasis - kedvező kiegészítő kezeléssel bír. Napégés: a bőr jobb vérellátottsága folytán, Anorexia-nervosa /vészes, beteges, soványság/ esetén a normális étkezési szokások visszanyerése, súlygyarapodás. 

Az infraszauna előnyei 

Fájdalomcsillapító hatású: Az infraszaunában a mély hő segíti a véredények kitágulását, amely megkönnyebbülést és gyógyulást hoz az izmoknak és az enyhe szöveti sérüléseknek. Európában a hipertermiás terápia széles körben alkalmazott az izületi gyulladástól szenvedő betegek kezelésében. Az infravörös terápiát hatékonyan alkalmazzák Japánban a nyáktömlő gyulladás fibromialgia, reumás izületi gyulladás, hátfájás, isiász, lumbágó, fejfájás, görcsök, rándulások és más izom vagy csontbántalmak esetén. Az öregkori merevség és fájdalmak sok fajtája csökkenthető vagy megszüntethető az infravörösszaunákkal.

Cellulit megszüntetése: A formás lábon, combon is megjelenhet időnként a szövet szivacsossága, vagy is a narancsbőr-jelenség. A jellegzetes hiba hormonális eredetű. A zsírsejtek több zsírt raktároznak el a kelleténél. A bőr dudoros, szivacsos lesz a comb tájékán. A kezdődő cellulit már felismerhető. Zsírpárnácskák alakulnak ki a csípőn, combon, fenéken, ritkábban a térden és az alkaron. Ha ujjai közé préseli a comb bőrét és az a narancshéjra emlékezteti, ha puffadt és a lábait nehéznek érzi, akkor már a narancsbőr második fázisába lépett. A zsírsejtek megnagyobbodnak, nyomást gyakorolnak a véredényekre, gyengül a keringés, víz és méreganyagok gyülemlenek fel. A vérkeringést serkentő, a méreganyagokat és a felesleges vizet eltávolító módszerekkel jelentősen csökkenthető ez a kozmetikai hiba.
A infraszauna megszabadít a cellulitisztől, zselétől, és hasonló, zsírból, vízből és salakanyagból álló lerakódásoktól, amelyek a bőr alatt kis csomókban összepréselődve jelentkeznek.
A kozmetikusok és a kozmetológusok rutinszeruen alkalmazzák programjukban a napi infraszaunázást, hogy a cellulitiszt csökkentsék.
Mivel az infraszauna infravörös sugarai mélyen a bőr alá hatolnak, a narancsbőr ily módon történő kezelése sokkal eredményesebb, mint a hagyományos módszerek.
Ma már Magyarországon is felismerték az infrakabinok jelentőségét a kozmetikában és a gyógyászatban.  

Elégeti a kalóriákat és segít a súlyellenőrzésben: Az infra szaunában egyszerre megy végbe a verejtékképződés, és a kalóriaégetés, miközben a szervezet vérkeringése felélénkül. Egy átlagos kondícióban lévő személy egyetlen szaunázás után csaknem 500 gramm verejtéket képes kibocsátani és eközben 300-600 kalóriát elégetni. Ez azt jelenti, hogy súlyt is veszít, nem csak vizet. Tekintettel a súlyellenőrzésre, ez a hatás az infraszaunát a hagyományos szaunákkal összehasonlítva akár háromszáz százalékkal is hatásosabbá teheti. 

Eltávolítja a mérgeket és a salakanyagokat: A megélénkült vérkeringés stimulálja a verejtékmirigyeket és ezáltal megszabadít a testben felhalmozódott mérgektől és salakanyagoktól. A napi verejtékezés segít a méregtelenítésben és a testet megszabadítja a rákkeltő hatású nehézfémek (ólom, higany, cink, nikkel és kadmium), valamint az alkohol, nikotin, szódium, kénsav és koleszterin lerakódástól. 

Csökkenti a stresszt és a fáradékonyságot: Az infraszauna lágy melegében eltöltött pár perc felér egy kiadós masszázzsal, amely kellemesen feszültségoldó hatással van a feszült idegekre és izmokra. A kabinból kilépve testileg és szellemileg egyaránt felfrissülve és megerősödve folytathatja mindennapjait. A hipertermiás terápia az egyik dolog, amely jelentősen megnöveli a növekedési hormon szintjét, mely fontos a test szöveteinek karbantartásában, beleértve a test izmait. A krónikus fáradékonyságban szenvedő betegeknél a hipertermiás terápia segít helyreállítani a vegetatív idegrendszer helyes működését. 

Javítja a vérkeringést, erősíti a kardiovaszkuláris rendszert: Mialatt a verejtékezés fokozódik, hogy lehűtse a testet, az Ön szíve erősebben dolgozik, mialatt a vérkeringése megélénkül. Ezzel ugyanazt a hatást éri el, mint a folyamatos sporttevékenységgel. A szívdobogás frekvenciája, a kardiológiai ellátás és a metabolikus frekvencia javul, mialatt a diasztolikus vérnyomás csökken. Az egyén "testmozgás-hatást" élhet át, miközben olvas és pihen egy infraszaunában. A NASA kutatói szerint az infravörös passzív testmozgás az ideális alternatíva az asztronauták fitten tartására hosszú urutazás során. A legjobb atléták infraszaunát használnak izmaik bemelegítésére edzés előtt, vagy után, hogy megelőzzék a sérüléseket és segítsék az izmok regenerálódását. 

Erősíti az immunrendszert: A infraszauna mély stimuláló hatása által emelkedik a test hőmérséklete, mesterséges láz alakul ki. Miközben a test elkezd a láz ellen védekezni, természetes módon erősödik az immunrendszer. A nehézfémek és mérgek eltávolítása a megerősödött verejtékezés kiváltotta salaktalanítás együttes hatása javítja a használók általános egészségi állapotát, csökkenti a betegségre való hajlamát.
Ez a sugárterápia segíthet lerövidíteni a megfázásból vagy influenzából való felépülés idejét, és gyorsabb reakcióra készteti az immunrendszert. Tapasztalat mutatja, hogy gerjeszti a test természetes gyógyulási folyamatát. 

Hatásos alacsony hőmérsékleten: 35-55 Celsius hőmérséklet között sokkal biztonságosabb és kellemesebb hőmérsékleten dolgozik, mint a hagyományos szaunák. A hosszúhullámú infravörös sugárzás 3,5-4 centiméter mélyen az izomrostokba hatol. Ennek hatására a normálisnál 3-4-szer erősebb verejtékképződés tapasztalható.  

Gyógyítás: legeredményesebben a következő betegségek kezelésénél lehet használni: mindenféle reumatikus betegség, izmok és izületek megbetegedései, hosszú ideje tartó gerinctáji bántalmak (lumbágó, isiász, hát- és derékfájás, nyakmerevedés), izületi elváltozások, vállmerevség, ill. váll-kar tünetcsoport, izommerevség, megfázás, allergia, melléküreg- és egyéb gyulladások, légúti megbetegedések, hörgőasztma, krónikus hörghurut.   

Betegségmegelőzés: az immunrendszer erősítése sokkal hatékonyabb. Könnyebben elkerüljük az allergiát, a megfázást, influenzát, egyéb megbetegedéseket. Ha a betegséget mégis megkapjuk, sokkal hamarabb kigyógyulunk belőle. 

Infraszaunázás közben érdemes párologtatni jótékony illóolajokkal, melyek segítenek a szervezet regenerálódásában. Fontos, hogy előírás szerint adagoljuk őket.

Az infraszaunákat mindenki saját felelősségére használja. Alkalmazás előtt konzultáljon kezelőorvosával, háziorvosával!

KÍVÁNOM, HOGY BOLDOG LÉGY !!!